Magyarország

2011.02.11. 12:44

Csökkentik a választható érettségi tárgyak számát - Magyar Nemzet

<p>A választható érettségi tárgyak számának jelentős csökkentését tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága - értesült a Magyar Nemzet.</p>

 Gloviczki Zoltán, a tárca közoktatási helyettes államtitkára ennek kapcsán elmondta: jelenleg több mint száz tantárgyból lehet záróvizsgát tenni, ám a többség általában ugyanabból a néhány tárgyból választ. Több olyan tantárgy is akad, amelyekből évente csak egy diák érettségizik, pedig ezekből a tárgyakból ugyanúgy össze kell állítani a tételsorokat, mint mondjuk matematikából, amelyből több tízezren vizsgáznak. A helyettes államtitkár úgy véli, ha megszüntetnék a felesleges tantárgyakat, az állam évente több százmillió forintot takaríthatna meg. Gloviczki Zoltán elárulta azt is, a szaktárca napokon belül vitára bocsátja a közoktatási törvény átdolgozott változatát, amit több ponton is módosítottak a szakmai szervezetek javaslatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!