Magyarország

2011.02.23. 17:23

A Danubius Rádió napokon belül dönt a további lépésekről

<p>A Danubius Rádió tulajdonosa még értékeli a Legfelsőbb Bíróság szerdai ítéletét, és a napokban dönt a további lépésekről - értesült a Független Hírügynökség. A Danubius szerdán megnyerte a pert az ORTT, illetve jogutódja ellen a frekvenciapályázati perben.</p>

A Danubius Rádió tulajdonosa még értékeli a Legfelsőbb Bíróság szerdai ítéletét, hiszen tulajdonképpen két döntésről van szó. A társaság a napokban dönt a további lépésekről, de addig nem nyilatkozik az ügyben - mondta a Független Hírügynökségnek Monos András, a Danubius Rádió tulajdonosának képviselője, aki egyúttal megígérte, hogy amint megszületik az állásfoglalás, a társaság válaszol a kérdéseinkre.

A Legfelsőbb Bíróság szerdai döntése értelmében pert nyert a Danubius Rádió az ORTT, illetve jogutódja ellen a frekvenciapályázati perben. A felülvizsgálati eljárásban született döntés szerint jogsértően járt el az ORTT, amikor 2009-ben nem zárta ki a frekvenciák pályáztatása során az Advenio Zrt.-t, amely a Danubius frekvenciáit kapta.

A döntés ellen további jogorvoslatnak nincs helye

A Legfelsőbb Bíróság ezzel helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla 2010. július 14-i jogerős döntését. ALegfelsőbb Bíróság döntése ellen további jogorvoslatnak nincs helye.

Korábbi sajtóhírek szerint az ügy a Világbank beruházási döntőbíróságán folytatódhat, ahová a Danubiust tulajdonló Mezzanine Capital Management 50 millió dolláros kártérítési követelést nyújtott be a magyar állammal szemben. A kárösszeget a frekvenciák értéke alapján állapították meg különböző iparágbeli sztenderdek alapján, hiszen egy ilyen eljárásban lényegében követelhető az a profit, amely a további működtetés esetén folyt volna be.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!