Magyarország

2011.01.14. 10:42

Zárt ülésen tárgyalják a HIV-fertőzés okozásával vádolt férfi ügyét

<p>Budapest - Másodfokon is zárt ülésen tárgyalják a HIV-fertőzés okozásával vádolt férfi ügyét. Erkölcsi okból döntött így péntek reggel a Fővárosi Bíróságon Házi Lajos bíró büntetőtanácsa.</p>

A vádlott a tárgyaláson nem jelent meg, de ez nem akadálya a tanácskozás megtartásának. Az ítélet kihirdetése, amely a zárt ülés után még a késő délelőtti órákban várható, nyilvános lesz.

A férfit, aki a vád szerint két partnernőjét is megfertőzte HIV vírussal, a Budai Központi Kerületi Bíróság 2010. június 8-án született első fokú ítéletével felmentette a súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól.

Az első fokú ítélet szerint kétséget kizáróan bebizonyosodott ugyan, hogy a két sértett HIV-fertőzött lett, de azt nem sikerült bizonyítania a vádnak, hogy ezt a fertőzöttséget a vádlott okozta, és azt sem, hogy szándékosan fertőzte volna meg őket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!