Magyarország

2011.01.26. 09:23

Tarlós: 2013-2014-re teljesülhet a dugódíj bevezetésének legtöbb feltétele - m1

<p>2013 végére, 2014 elejére teljesülhet a dugódíj bevezetésének legtöbb előfeltétele - mondta Tarlós István, az m1 Ma reggel című műsorának szerdai adásában.</p>

A főpolgármester szerint a dugódíjat csak akkor lehet bevezetni, ha például kialakult a fővárosban az egységes parkolási rendszer, az 1-es, és 3-as villamosok vonalát meghosszabbították, a nagy közlekedési csomópontoknál és a város szélein P+R parkolókat alakítottak ki és a 4-es metró első szakaszának építését befejezték. Tarlós István úgy vélte, a 4-es metró kivételével a többi feltételt 2-2,5 év alatt meg lehet valósítani. A műsorban a főpolgármester beszélt arról is, nem ért egyet azzal, hogy bár az idegenforgalommal turisztikával kapcsolatos feladatok továbbra is a fővárosi önkormányzathoz tartoznak, az idegenforgalmi adó kivetése átkerül a kerületekhez, amelyeknek viszont nincs ilyen kötelezettségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!