Magyarország

2011.01.06. 07:37

Semjén Zsolt: Fontos, hogy a vadászat méltóságát helyreállítsuk - Magyar Nemzet

<p>Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lett a tavaly év végi tisztújításon az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke. A Magyar Nemzetnek adott interjújában Semjén Zsolt azt mondta: szeretné helyreállítani a vadászat méltóságát, szerinte sok méltánytalanság éri ugyanis a vadászokat.</p>

Úgy látja: "abszurd" a fegyvertörvény, mert például ha valakinek két puskája van és örököl egy harmadikat, azt is engedélyeztetnie kell, de a rendőrség indoklás nélkül megtagadhatja az engedélyt. Semjén Zsolt változásokat akar elérni a vadászható fajok kérdésben is. Szerinte a nemzetközi egyezmények alól uniós kivételt kapott Franciaországhoz hasonlóan nálunk is vadászni kellene a szalonkára tavasszal, mert mint mondta, a magyar vadász nem lehet másodrangú az unióban. Semjén Zsolt az erdők vadállományával kapcsolatban azt mondta, hogy a környezetvédők kifejezetten követelik a vadállomány radikális apasztását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!