Magyarország

2011.01.01. 14:46

Rendőröknek kínáltak petárdát több helyen is

<p>Budapest - Civil ruhás rendőröknek akartak eladni petárdát és egyéb pirotechnikai eszközöket szilveszterkor Budapesten, több helyen is. A fővárosi rendőrök az óév utolsó napjaiban több pirotechnikai eszközt árusító helyet ellenőriztek, és több körözött embert is elfogtak - közölte szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).</p>

Rakétát és különböző pirotechnikai eszközöket kínált egy férfi eladásra az Oktogonon, egy civil ruhás rendőrnek szilveszterkor. Azt mondta, hogy társa pár percen belül megérkezik az áruval. A rendőr ezt megvárta ezután igazoltatta a két férfit, akiket aztán előállítottak. Hasonlóan járt egy fiatal lány is a Határ útnál. Nála 300 darab petárda volt. Petárdákat foglaltak le Józsefvárosban is. Ott négy embernél szintén körülbelül 300 rakétát találtak.

A fővárosi rendőrök szilveszterkor őrizetbe vettek három embert. Egyikük ellen ittas járművezetés, a másik kettő ellen pedig lopás miatt adtak ki elfogatóparancsot.

A rendőrök ellenőriztek több, engedéllyel rendelkező pirotechnikai elárusítóhelyet is, komolyabb hiányosságot azonban nem találtak - közölte a BRFK.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!