Magyarország

2011.01.25. 10:44

Pálffy szerint magánügy a neje állami megbízatása - Blikk

<p>"Nem jártam közben a feleségem munkája érdekében" - mondta a Blikknek Pálffy István. A KDNP-s képviselő a lapnak nyilatkozott először a kinevezési botrány kirobbanása óta.</p>

A múlt héten a Blikk írta meg, hogy az egykori tévés feleségét a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyik háttérintézménye vette fel. A pályáztatást a tárca állítása szerint azért mellőzték, mert "munkabiztonsági okból sürgősen fel kellett venni egy kommunikációs szakembert". Arra a kérdésre, hogy nyilvános pályázati kiírás nélkül honnan értesült az álláslehetőségről a neje, Pálffy István azt mondta: "Judit a szakmai kapcsolatai révén tudta meg, hogy a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet olyan embert keres, aki rendezvényszervezéssel és kommunikációval foglalkozik."

A kereszténydemokrata politikus szerint semmi szükség nincs arra, hogy az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatukban feltüntessék, hogy dolgozik-e közpénzért valaki a rokonaik közül. Pálffy István úgy vélt e: a politikus családtagja már nem közszereplő, ezért magánügy, hogy hol dolgozik és személyes adat, hogy merre van a munkahelye. A politikus szerint azt sem lenne könnyű meghatározni, hol húzzák meg a határt: csak a feleség vagy a gyermek kerülne a nyilatkozatba, vagy már a sógor és testvér is. A Blikk a múlt héten küldött levelet mind a 386 országgyűlési képviselőnek és arra kérte őket, nyilatkozzanak arról, hogy a rokonaik közül kapott-e valaki állami megbízást. Az MSZP-s Harangozó Tamás hétfőn kapta meg a levelet és elmondta: szerinte egyáltalán nem lenne probléma egy-két sorral kiegészíteni a vagyonnnyilatkozatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!