Magyarország

2011.01.25. 09:25

Perelnek a gyászolók - Bors

<p>Elsősorban a közvetlen felelősöket, de a hatóságokat is beperelik a West Balkánban történt tragédia áldozatainak szülei.</p>

A három lány egyike, a 24 éves Rita szülei is kijelentették: nem hagyják, hogy a felelősök megússzák. A család ügyvédje, Békefi László a Bors című napilap keddi számában elmondta: elsősorban a hatóságok, a VI. kerületi jegyző felelősségét firtatják. A hatóságokkal hajlandóak egyezkedni, az elkövetői körrel azonban semmiképpen, velük szemben egyértelműen a büntetőjogi felelősségrevonás és a peres eljárás mellett döntöttek - mondta a jogi képviselő. A rendezvény főszervezője, K. Tamás ügyvédje, Koltai Zsuzsanna pedig azt mondta: ahhoz, hogy kárfelelősségről lehessen beszélni, meg kell várni a jogerős ítéletet. Ha ügyfelét közvetlen összefüggésbe hozzák a lányok halálával, akkor kártérítési felelősséggel tartozik. A Borsnak egy az ügyben nem érintett jogász, Zsilák Gyula azt mondta: nagy az esélye, hogy a szülők megnyerik a pert. A kártérítés reális összege nagyjából 3-4 millió forint lehet családonként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!