Magyarország

2011.01.25. 11:53

MÁV Informatika Zrt: már a harmadik vezető lett gyanúsított

<p>Gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók Szondy Györgyöt, a MÁV Informatika Zrt értékesítési és üzletfejlesztési igazgatóját. A férfit még múlt hét csütörtökre idézték be, a rendőrség kedden tájékoztatta a Független Hírügynökséget. A cég két másik vezetőjét még korábban gyanúsították meg. A Máv Informatika Zrt-nél 2009-ben indult nyomozás.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfival szemben két korábbi fiktív, Angliában történt üzleti kiutazás miatt nagyobb értékre elkövetett orgazdaság, valamint nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indult eljárás.

Mint ismert, december elején a munkahelyéről állították elő a cég tanácsadási és alkalmazásfejlesztési divíziójának igazgatóját, akit hűtlen kezeléssel és orgazdasággal gyanúsítottak meg. A MÁV Informatika Zrt-nél 2009 novemberében indult nyomozás, a vezérigazgató már február óta gyanúsított az ügyben. A cég székhelyén tavaly februárban tartottak házkutatást és végkielégítések, munka- és tanácsadói szerződések dokumentációját foglalták le, a volt vezérigazgatót hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!