Magyarország

2011.01.02. 16:11

MSZP: A megszorítások éve jön

<p>A szocialisták szerint a megszorítások éve lesz az idei. 2011-ben az alkalmazottak és a kisvállalkozások is rosszabbul járnak - mondta vasárnap Török Zsolt.</p>

Az MSZP szóvivője szerint az új adórendszer kizárólag a gazdagoknak kedvez. Így jobban jár a miniszterelnök és jobban keresnek majd a miniszterek és az államtitkárok is. Orbán Viktor nettó keresete 500 ezer, a miniszterek és az államtitkárok bére pedig 150-200 ezer forinttal lesz több - mondta a szóvivő.

A politikus szerint a svájci frank árfolyamának köszönhetően egymillió hiteles retteg attól, hogy nem tudja fizetni a törlesztőit. Ráadásul a különadó miatt emelkedik idén egyebek mellett az élelmiszerek és a kommunikáció ára is. Az MSZP abban bízik, hogy a miniszterelnök - aki most Ausztriában síel - tartósan külföldön marad, mert ha nincs itthon, nem tesz felelőtlen kijelentéseket és így talán stabilizálódik a forint és csökkenhet a benzin ára is - tette hozzá Török Zsolt.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!