Magyarország

2011.01.14. 11:56

Mesterházy Attila nem lép át az állami nyugdíjrendszerbe

<p>Az MSZP elnöke pénteken írásban jelentette be, hogy nem kíván visszatérni az állami nyugdíjrendszerbe. Mesterházy Attila és az ellenzéki párt több politikusa is ezzel a lépéssel kíván tiltakozni a Fidesz nyugdíjpolitikája ellen.</p>

Az MSZP elnökségének, választmányának és parlamenti frakciójának tagjai nyilatkozatban vállaltak garanciát arra, hogy kormányra kerülésük esetén kárpótolják a kárt szenvedett magánpénztári tagokat.

Mesterházy Attila pénteki sajtótájékoztatóján sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az Alkotmánybíróság a magánpénztári tagok döntési határideje, vagyis január 31-e előtt már nem vizsgálja a törvény alkotmányosságát. Az MSZP elnöke helyesli a kormány terveit a strukturális reformok beindítására, ám azt nem érti, hogy erre miért kellett 8 hónapot várni. Beigazolódott, hogy nem voltak igazak a Fidesz választási ígéretei, amelyekben megszorításokról nem esett szó - fogalmazott Mesterházy Attila.

A kormány zsarolással kényszeríti a magánnyugdíj-pénztári tagokat arra, hogy térjenek vissza az állami nyugdíjrendszerbe, majd az így keletkezett többletbevételt kivonják a nyugellátás állami rendszeréből - áll abban a nyilatkozatban, amelyet az MSZP országos elnökségének, választmányi vezetőségének és parlamenti frakciójának valamennyi tagja aláírt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!