Magyarország

2011.01.25. 08:41

Magyarországon a legkedvezőbbek a szállodai szobaárak

<p>Oroszország szállodái a legdrágábbak Európában, míg Magyarországon aludtak a vendégek a legkedvezőbb áron 2010 végén.</p>

Nemzetközi viszonylatban az utolsó negyedévben a szobaárak átlagosan alig két százalékkal emelkedtek az előző esztendő azonos időszakához képest - derül ki a hotel.info adataiból, amely világszerte 210 ezer szálloda számára végez ingyenes online foglalásokat.

Az átlagos szobaár Oroszország szállodáiban 147 euró volt 2010 negyedik negyedévében, Európában ez számít a legdrágábbnak. A norvégiai átlagárak ennél csupán 1 euróval voltak alacsonyabbak, míg Svédországban átlagosan napi 133 eurót kértek a vendégektől a távozáskor.

Az összesítés szerint napi 100 euró alatt Hollandiában lehetett szobát foglalni egy éjszakára, és lényegesen kevesebbet kellett fizetniük a turistáknak a közép-és dél-európai országokban. Olaszországban, Ausztriában, Portugáliában, Németországban, Spanyolországban és Írországban 80-90 euró volt az átlagos tarifa.

Az akciós szobaáraknak 2010 utolsó negyedévében elsősorban a Lengyelországba, Görögországba és Magyarországra érkező vendégek örülhettek. A legkedvezőbb tarifákat a magyar szállodák kínálták: az átlagár valamivel 70 euró alatt volt egy napra.

A hotel.info összegzése szerint nemzetközi viszonylatban a szobaárak stabilizálódása, illetve növekvő tendenciája figyelhető meg. Az árak 2010 negyedik negyedévében átlagosan alig két százalékkal ugyan, de emelkedtek az előző esztendő azonos időszakához képest.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!