Magyarország

2011.01.06. 05:52

Magyar filmek Palm Springs-ben

<p>Indul a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztivál, immár 22. alkalommal rendezik meg csütörtöktől Kaliforniában. Magyarországot két alkotás, Hajdu Szabolcs Oscar-díjra nevezett filmje, a Bibliothéque Pascal, valamint Fliegauf Benedek első angol nyelvű munkája, a Womb képviseli - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Filmunió.</p>

Hatvannyolc ország csaknem kétszáz alkotását lehet majd megnézni a filmes mustrán Kaliforniában. Ez az év első fontos amerikai filmfesztiválja, ahol idén is bemutatnak egy válogatást a legjobb külföldi film Oscar-díjára nevezett alkotásokból. Hajdu Szabolcs filmje, a Bibliothéque Pascal az Oscar-jelölésért folyó verseny "legerősebb résztvevői" között mutatkozik majd be.

Ezen a fesztiválon mutatják be Fliegauf Benedek első angol nyelvű filmjét, a Womb-ot, azaz az Anyaméh című alkotást, amelyet a World Cinema Now című válogatásban vetítenek majd le.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!