Magyarország

2011.01.27. 10:14

Magyar fejlesztők a "játék-Oscar" döntőjében

<p>A világ hat legjobb számítógépes játéka közé került a magyar Nemesys Games fejlesztőcsapat Fortix 2 nevű játéka.</p>

Február 11-én Las Vegasban dől el, hogy a budapesti székhelyű - és egyben az egyetlen kelet-európai - döntős elnyeri-e a fődíjat vagy a különdíjak egyikét amerikai, svéd és izraeli versenytársai elől a rangos versenyen.

Idén második alkalommal írták ki Amerikában az Indie Game Challenge elnevezésű független játékfejlesztői versenyt, amely a szektor legdrágább számítástechnikai szakkiállítása, a D.I.C.E. (Design, Innovate, Communicate, Entertain) egyik legfontosabb eseménye. A neves szakmai zsűri több ezer induló közül választotta ki a 6 döntőst az úgynevezett "professional" kategóriában, amelynek fődíja 100 ezer dollár. A három különdíjast egyenként 2500 dollárral jutalmazzák a legjobb grafika, játékmenet és technológiai megvalósítás kategóriában. Emellett 10 ezer dollárt nyer a közönség kedvence: ebben a szavazásban a hazai internetezők is segíthetik az öt fős magyar csapatot, ha voksolnak a Fortix 2-re a verseny hivatalos oldalán:

http://www.indiegamechallenge.com/finalists/fortix-2/.

A Fortix 2 a korábbi játék folytatása, újragondolt grafikai megoldásokkal és továbbfejlesztett játékmenettel. A játékhoz szükség van stratégiai gondolkodásra, és elsősorban azok élvezik, akik rövidebb menetekben és csak időről időre szeretnek játszani a számítógépen, PSP-n, iPhone-on vagy a Facebookon. A játékosok a bátor Fortix lovag bőrébe bújhatnak, aki Artalom szigetén küzd ősi ellenfele, a gonosz varázsló, Xitrof ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!