Magyarország

2011.01.17. 13:07

Külföldi lapoktól követeli felhívása ismertetését a Civil Összefogás Fórum

<p>Külföldi lapokat szólított fel a Civil Összefogás Fórum (CÖF) arra, hogy tegyék közzé tiltakozó felhívását.</p>

A CÖF hétfői közleményében emlékeztetett, hogy a "magyar nemzetet és kormányát támadó egyes külföldi médiumok összehangolt megnyilvánulásai ellen" egy január 12-i sajtótájékoztatón tiltakozott. Felhívását akkor átadta a Magyarországon akkreditált újságíróknak és diplomáciai testületeknek. Most a felhívás angol nyelvű változatát juttatja el azoknak a külföldi médiumoknak is, amelyek szerinte a "szabadon választott magyar parlament és a magyar kormány által alkotott jogszabályokat előítéletesen támadták, illetve támadják".

A közlemény név szerint említ több neves sajtóterméket is, amelytől a felhívás közzétételét követeli, mint fogalmaz, "a tartalom közvetlen vagy közvetett ferdítése nélkül". A többi között a Der Standard, az Új Szó, a Times, a Die Welt, a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a New York Times és a Washington Post kapta meg a felhí vást, amelyet eljuttattak Jerzy Buzeknek, az Európai Parlament elnökének is. A CÖF egyúttal jelzi, hogy az objektívközlést mellőző lapok ellen az Európai Unió ombudsmanjához fordul panasszal.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!