Magyarország

2011.01.01. 16:21

Influenza: Mind a 6 kismama már meggyógyult

<p>Már mind a 6 várandós nő meggyógyult, akik influenzaszerű tünetekkel betegedtek meg a Semmelweis Egyetem I.számú Nőgyógyászati és Szülészeti Klinikáján - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legutóbbi jelentéséből.</p>

Az OEK felhívja a figyelmet arra, hogy a kismamák közül hárman az előző influenza szezonban megkapták a H1N1 elleni védőoltást. A jelentésből egyébként az is kiderül, hogy a december 20-26. közötti 51. héten az influenzagyanús betegektől beküldött 53 mintából a laboratóriumi vizsgálatok 7 esetben H1N1 vírust mutattak ki.

Az OEK heti jelentése szerint a H1N1 vírus egyértelmű megjelenése ellenére az 51. héten a korábbihoz képest 27 százalékkal csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya. A becslések szerint összesen 7500 ilyen beteg lehetett a héten. Az átmenetileg kevesebb beteg az OEK szerint összefügghet az ünnepek körüli szabadságolásokkal.

Az 51. héten 9 beteget vettek fel kórházba influenzaszerű megbetegedés miatt, közülük intenzív ellátásra és gépi lélegeztetésre egynek volt szüksége.

A Semmelweis Egyetem I.számú Nőgyógyászati és Szülészeti Klinikáján december 17-én kezdődött a légúti járvány, amelyben hat várandós nő betegedett meg influenzaszerű tünetekkel - derül ki a jelentésből. Azonnal megkezdték a várandósok antivirális kezelését. Egyikük intenzív kezelést igényelt, de most már valamennyi beteg gyógyult.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!