Magyarország

2011.01.17. 09:49

Diszkódráma - Kinga édesapja: hajnalban szóltak, meghalt a lányunk

<p>A Móricz Zsigmond Gimnázium két tanulója és egy 25 éves lány vesztette életét a West Balkánban. K. Kinga és Cs. Emese jó barátnők voltak, R. Rita már hazafelé készült a partiról.</p>

Már tegnap kora délután gyűlt a tömeg a Nyugati téren, este nyolc órára pedig több ezren ácsorogtak virágokkal, gyertyákkal a kezükben. K. Kinga és Cs. Emese osztálytársak és jó barátnők voltak, mindketten rendezett, szerető családban nőttek fel. Emese édesanyja az Állami Operaház művésze, édesapja is színházi dolgozó. Őket annyira megviselte lányuk elvesztése, hogy nem tudtak részt venni a megemlékezésen.

K. Kinga családtagjai egymásba karolva helyezték el mécseseiket. A szülőket elkísérte Kinga húga is, aki csak azért nem vett részt a West Balkán partiján, mert nem jutott be oda.

– Hajnalban szóltak, hogy mi történt – mondta könnyeit törölgetve Kinga édesapja. – A legrosszabb, ami egy szülővel történhet, hogy elveszti a gyermekét. Felfoghatatlan fájdalom. És mindez teljesen értelmetlenül történt. A másik lányom is ott volt, de ő már nem jutott be, visszafordult. Most önmagát ostorozza – meredt maga elé az apa. A családfő azt mondta: nem vádaskodik, nem szeretne a halálos rendezvény szervezőivel foglalkozni, a lányát ez úgysem hozhatja vissza.

R. Rita öccse is összetörve állt a tömegben.

– A nővérem már hazafelé indult, a ruhatárban magához vette a kabátját, amikor elsodorták a pánikba esett fiatalok. Sosem heverem ki az elvesztését, képtelen vagyok elfogadni, hogy nem láthatom többé a mosolyát.
Forrás: www.borsonline.hu

Folytatás az eredeti oldalon >>> 


A rendőrség szerint a tömeg nyomta agyon a lányokat, 5 ember őrizetben
fuggetlen | 2011.01.16 22:12
Budapest - Öt embert gyanúsított meg és vett őrizetbe a rendőrség a West Balkánban történt szombat éjjeli tragédia miatt.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Orbán Viktor és felesége és megjelent a megemlékezésen
fuggetlen | 2011.01.16 20:52
Budapest - Orbán Viktor és felesége is megjelent vasárnap este a Nyugati téren, a három áldozatot követelő diszkótragédia helyszínén tartott immár második vasárnapi megemlékezésen, amelyet internetes közösségi oldalakon szerveztek.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Belügyminisztériumi értekezlet
fuggetlen | 2011.01.16 20:12
Budapest - Pintér Sándor belügyminiszter utasította rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetőit, hogy haladéktalanul vizsgálják felül a szórakozóhelyek üzemeltetési gyakorlatát, a szabályozó jogi hátteret.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Vita a hely tulajdonosa és a programszervező között
fuggetlen | 2011.01.16 19:52
Budapest - Facebook-os oldalán részvétét nyilvánította a szombat éjjel elhunyt három fiatal hozzátartozóinak a West Balkán szórakozóhely tulajdonosa és a rendezvényszervező Noise Night Life is.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - A pszichológus szerint nem törhetett ki pánik - RTL Híradó
fuggetlen | 2011.01.16 19:02
Budapest - Bilkei Pál pszichológus az RTL Híradónak azt mondta: nem törhetett ki pánik, mert akkor fejvesztve menekült volna mindenki.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Részvétét fejezte ki a partiszervező
fuggetlen | 2011.01.16 15:07
Budapest - "Szeretnénk őszinte részvétünket kinyilvánítani az elhunytak hozzátartozói, barátai, ismerősei felé, mély megrendüléssel és döbbenettel állunk a szombat éjszaka történt szörnyű tragédia előtt." - írja facebook-os oldalán a Noise Night Life, amely a West Balkánban tartott, majd tragédiába torkollt partit szervezte.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Terézvárosi polgármester: "az üzemeltető megbocsáthatatlan hibát követett el"
fuggetlen | 2011.01.16 13:42
Budapest - Az üzemeltető "megbocsáthatatlan hibája" vezetett a szombat éjszakai tragédiához - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján terézváros polgármestere.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Orbán Viktor a belügyminisztertől vár lépéseket
fuggetlen | 2011.01.16 13:37
Budapest - Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította a belügyminisztert, hogy tegyen intézkedéseket azért, hogy a szombat éjjel, a West Balkánban történtekhez hasonló tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő. Az ehhez szükséges lépésekről pedig folyamatos tájékoztatást kér Pintér Sándortól - közölte a Független Hírügynökséggel a kormányfő szóvivője.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - A főpolgármester is részvétét fejezi ki
fuggetlen | 2011.01.16 12:57
Budapest - A West Balkánban szombat éjjel történtek megerősítették Tarlós István főpolgármester azon meggyőződését, hogy nagyon fontos a közrend fenntartása, illetve a társadalmi életet szabályozó előírások betartása és betartatása - közölte a Független Hírügynökséggel a Főpolgármesteri Hivatal.

Videók a budapesti tragédia színhelyéről

mon | 2011.01.16 11:08
Budapest - Több videó is készült a szombat hajnali tragédia helyszínéről. A Nyugati téren található webkamera is készített felvételt.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - A mentők szerint nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy eltaposták a lányokat
fuggetlen | 2011.01.16 10:17
Budapest - A mentők szerint nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy azért halt meg három lány a Nyugati téri szórakozóhelyen, mert eltaposták őket.

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Válságstábot hozott létre az önkormányzat
fuggetlen | 2011.01.16 09:47
Budapest - Válságstábot hozott létre a terézvárosi önkormányzat a West Balkánban szombaton este történt tragédia kapcsán. Bundula Csaba alpolgármester a Független Hírügynökségnek vasárnap délelőtt annyit mondott, hogy a hivatal most számos munkatársat berendelt és hamarosan közleményt adnak ki.

Három fiatal lányt halt meg egy budapesti szórakozóhelyen - a szervezők felelősségét is vizsgálják
fuggetlen | 2011.01.16 07:42
Vizsgálja a rendőrség a szervezők felelősségét is a szombat esti tragédia kapcsán, amikor három fiatal lány vesztette életét egy fővárosi szórakozóhelyen. Ezzel párhuzamosan igazságügyi orvosszakértőt is bevontak, hogy kiderüljön, mi okozta a fiatalok halálát.

Három fiatal lány halt meg egy budapesti szórakozóhelyen
fuggetlen | 2011.01.16 05:02
Budapest - Három fiatal lány halt meg szombatra virradó éjszaka egy budapesti szórakozóhelyen. A rendőrség tájékoztatása szerint valószínűleg a tömeg taposta el őket. Úgy tudni, a fiatalokat többször is megpróbálták újraéleszteni a mentősök.

GYORSHÍR: Tömegverekedés egy fővárosi szórakozóhelyen - három halott, két sérült
fuggetlen | 2011.01.16 00:32
Budapest - Hárman meghaltak, ketten megsérültek vasárnapra virradó éjszaka Budapesten, a Nyugati téren lévő West Balkán nevű szórakozóhelyen - értesült a Független Hírügynökség.


Nagyobb térképre váltás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!