Magyarország

2010.12.11. 10:17

VÖRÖSISZAP: A téli időjárás ellenére folyamatos a munkavégzés az ajkai térségben

<p>A téli időjárás ellenére folyamatos a munkavégzés az ajkai térségben - számol be szombati közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Tovább folytatódik az iszap tárolására kijelölt depókhoz vezető út, valamint a gát melletti résfal kialakítása is.</p>

Bár a téli időjárás nehezíti a munkát, ennek ellenére a szakemberek folyamatosan tudnak dolgozni az ajkai térségben. Eszerint jelenleg is tart az iszap tárolására kijelölt depókhoz vezető út, valamint a gát melletti résfal kialakítása is. Az újjáépítésen pénteken csaknem kétszáz szakember dolgozott száznegyven munkagéppel.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság beszámolt arról is, hogy a Marcalon végzett vizsgálatok szerint Malomsoknál a víz pH értéke a tegnapi napon 8,37, a Rábába torkolás előtt pedig 8,28 volt. Mint ismert, a tiszta víz PH értéke ennél kevesebb, így a mostani eredmények lúgosságot mutatnak.

A gipsz adagolása folyamatos, a vízügy szakemberei Nemeskocsnál naponta 24 tonnát adnak a folyóvízhez. A Dunát továbbra sem éri nehézfém szennyezés és a folyó pH értéke sem növekedett a megengedett határérték fölé.

Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ jogi munkacsoportja pénteken további tizenkét devecseri ingatlan tulajdonosával tárgyalt. Közülük hárman egyedi elbírálást, ketten gondolkodási időt, heten pedig egyéb eljárást kértek. A pénteki feldolgozottság szerint összesen 69 új építésű és 70 használt ingatlan vásárlására van igény.

Közben a porterhelés csökkent az érintett területeken: a vizsgálatok a korábbinál kedvezőbb eredményeket mutattak Devecseren és Kolontáron is.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!