Magyarország

2010.12.01. 20:13

Várhatóan kétmillió alatt marad a gépjármű kötelező biztosítást váltók száma,elmarad a rekord - RTL

<p>Várhatóan kétmillió alatt marad a gépjármű kötelező biztosítást váltók száma, így elmarad a rekord. Pedig a szakemberek szerint idén lehetett utoljára nagyot spórolni a kötelező váltással. A biztosítók ugyanis idén olyan alacsony árat kínáltak, hogy várhatóan jövőre ez alá már nem tudnak kínálni. Aki még nem váltott, az szerda éjfélig faxon még felmondhatja szerződését - számolt be szerdán az RTL Híradó.</p>

Valaki az utolsó pillanatra hagyta, ezért jobbnak látta személyesen intézni a biztosítóváltást. Megérte rászánni az időt, évente több ezer forintot spórolhatott az, aki a számára legjobb ajánlatot kötötte meg. Marschalek Péter, a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója ennek kapcsán elmondta: az átlag megtakarítás idén is körülbelül 12-13 ezer forint között mozgott, ez jelentős tömegeket megmozgatott idén is.

Nem mindegy, hogy a biztosító fizet, vagy a károkozón hajtják be a javítás költségét. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szerint talán ennek köszönhető, hogy idén először felelősségteljesebben választottak biztosítót az autósok, és nem csak a jó ár számított. Binder István a PSZÁF szóvivője úgy véli, hogy más szempontokat, például a korábbi tapasztalatokat, az egyéb szolgáltatások minőségét, vagy éppen a biztosító jó hírnevét, megbízhatóságát is alapul vették az ügyfelek.

A szakemberek szerint átlagosan idén lehetett utoljára nagyot spórolni a váltással. Ennek ellenére jövőre is nagy rohamra számítanak az alkuszok. Az a biztosító ugyanis, amelyik idén a legjobb ajánlatot adta, lehet, hogy jövőre drágább lesz, ezért ahhoz, hogy valaki megtartsa 2010-es díját, egy másik biztosítóhoz kell szerződnie.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!