Magyarország

2010.12.29. 16:31

Saját magát jelentette fel az ügyvéd - már folyik a nyomozás ellene

<p>Nyomozás folyik egy Baranya megyei ügyvéd ellen, aki saját magát jelentette fel. Az eddigi információk szerint tavaly tavasztól folyamatosan, több embertől és gazdasági társaságtól vett át pénzt kölcsönbe illetve letétbe, hogy befektesse azt, később azonban az összegeket nem tudta visszafizetni. Az okozott kár több száz millió forint lehet.</p>

Az önfeljelentő ügyvéd ellen a Baranya Megyei Főügyészség rendelt el nyomozást. Az eddigi adatok szerint 2009 év tavaszától folyamatosan, több magánszemélytől és gazdasági társaságtól különböző összeget vett át kölcsönbe és letétbe, hogy befektesse azt. Végül azonban az átvett összeget nem tudta visszafizetni. Az okozott kár több száz millió forint lehet, de azt, hogy pontosan mennyi pénztől van szó, még vizsgálják. Az ügyvédet a múlt héten hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök, ellene különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

A megyei rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint a gyanúsított együttműködik a hatósággal, azt mondta, minden tőle telhetőt megtesz a kárenyhítés érdekében.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!