Magyarország

2010.12.06. 15:34

Megszüntették a fokozott rendőri jelenlétet a Nógrád megyei Bercelen - Segélyt kaptak az elgázolt gyerekek szülei

<p>Megszüntették a fokozott rendőri jelenlétet a Nógrád megyei Bercelen, ahol egy gázolás miatt lincshangulat alakulat ki szombaton.</p>

A rendőrség csoportos garázdaság ügyében nyomoz, az elgázolt hétéves kisfiút és egy nyolcéves lányt életveszélyes sérülésekkel ápolják fővárosi kórházakban - értesült a Független Hírügynökség.

Továbbra is életveszélyes állapotban vannak azok a kisgyerekek, akiket elütött egy autó, amikor szombaton Bercelen szánkóval egy autó elé,s az hosszan maga előtt tolta őket. Szüleiknek rendkívüli szociális segélyt utalt ki hétfőn az önkormányzat - közölte s Független Hírügynökséggel a település polgármestere.

Jánvári Andrásné a Független Hírügynökségnek elmondta: különösen a kisfiú élete válságos, mindkét gyerek mellett a kórházban ott vannak a szülők, akiket 10-10 ezer forint azonnali segéllyel támogatta Bercel önkormányzata, s a későbbiekben is számíthatnak a településre. A polgármester hozzátette: A dombhátakra épült cserháti településen veszélyt ott rejt a szánkózás, ahol az utakra csúszhatnak a gyerekek. Hasonló baleset azonban eddig még nem történt, minden esetre az utakat murvával felszórták.

A rendőrség egyébként vizsgálja a szülők felelősségét is - közölte a Független Hírügynökséggel Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A balesetet követő lincshangulatról, amikor is a Tabán falurészben élők mintegy ötvenfős csoportja rátámadt egy vétlen autósra is, még nyomozás folyik, egyelőre csak egy 52 éves férfit vettek őrizetbe. A településen hétfőn megszüntették a fokozott rendőri jelenlétet, a rendet egyedül a körzeti megbízott vigyázza.
- Független Hírügynöksé g-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!