Magyarország

2010.12.11. 05:27

Két magyar sípálya biztosan kinyit a hétvégén

<p>Szinte biztosan kinyit a hétvégére két magyar sípálya: Eplényben és a Mátrában is hódolhatnak majd a téli sportok szerelmesei szenvedélyüknek.</p>

A többi hazai síterep még arra vár, hogy ismét essen a hó az elmúlt néhány nap tavaszi időjárása után - derül ki a www.sitv.hu összeállításából.A néhány napos tavaszias időjárás miatt kevesebb magyar sípályán lehet síelni az előttünk álló hétvégén, mint múlt héten. A rekord meleg, illetve az esők miatt a természetes hó még a legmagasabb magyar hegyekben is elolvadt, így síelni csak ott lehet, ahol elegendő műhavat gyártottak a hóágyúk november utolsó és december első napjaiban.

Az eplényi Síarénában várhatóan több mint 1 kilométernyi sípályát lehet használni a hétvégén: szombaton már este, villanyfénynél is lehet síelni és snowboardozni, egészen este kilencig járnak a felvonók. Eplényben rendezik szombaton délután a tél legnagyobb amatőr gyerek síversenyét is, a Honda-kupát.

Szombaton elkezdődik a síszezon a Mátrában is. Egyelőre nem az ország legmagasabb síterepén, ugyanis Kékestetőn még csak most kezdik a hóágyúzást, viszont néhány kilométerre onnan, a mátraszentistváni síparkban szombat déltől már járnak a felvonók és egészen este kilencig lehet síelni.

A többi magyarországi síterep most arra vár, hogy ismét essen a hó. Ha szombaton jelentősebb havazás lesz a Bükkben, akkor elképzelhető, hogy vasárnaptól ismét megnyitnak néhány sípályát Bánkúton.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!