Magyarország

2010.12.11. 10:16

Hat településen lesz időközi választás vasárnap

<p>Időközi választást tartanak vasárnap hat településen. A Zala megyei Csödén, Zalaszántón és Dobriban, valamint a Békés megyei Dombiratoson és Köröstarcsán polgármestert, Budapest XX. kerületében képviselőt választanak, mert a jelöltek között szavazategyenlőség alakult ki az október 3-iki önkormányzati választáson.</p>

Csödén és Dobriban két-két független polgármesterjelölt között alakult ki szavazategyenlőség, Zalaszántón pedig a MIÉP és a Fidesz-KDNP jelöltjére voksoltak ugyanannyian. Dombiratoson a Fidesz jelöltje és egy független polgármesterjelölt, Köröstarcsán pedig a Fidesz és az MSZP jelöltje kapott ugyanannyi szavazatot. Ugyancsak a szavazategyenlőség miatt lett eredménytelen a választás a XX. kerület egyik egyéni választókerületében: itt egy fideszes és egy MSZP-s jelölt kapott ugyanannyi voksot.

A jogszabály szerint az önkormányzati választáson ha két vagy több jelölt kapott azonos számú legtöbb szavazatot, időközi választást kell kiírni.
December 18-án ugyanezért a Somogy megyei Libickozmán, és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszavalkon választanak majd polgármestert, míg Budapest XI. kerületének egyik egyéni választókörzetében képviselőt.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!