Magyarország

2010.12.06. 18:13

Algyői buszbaleset - nem emlékszik a becsapódásra a sofőr

<p>Nem emlékszik a becsapódás pillanatára - ezt mondta a Független Hírügynökségnek az a sofőr, aki a múlt pénteki buszbalesetnél vezette az autóbuszt.</p>

A férfinek súlyos sérülései vannak, de azt mondta jól van és lelkileg is kezdi feldolgozni a történteket. De jól van az a fiatal nő is, aki a baleset legsúlyosabb sérültje volt. Már túl van az életveszélyen és tegnap kiengedték az intenzív osztályról.

A kezét fájlalja, jobb csuklója még műtétre vár. Emellett megégett az alkarja, az arcát összevágták az üvegszilánkok és még a fogai is megsérültek. Most is a traumatológiai klinikán ápolják Bese Józsefet. Ő annak a busznak sofőrje, amelybe belerohant egy autós pénteken Algyő határában a 47-es főúton. A férfi azt mondta, arra a pillanatra nem emlékszik, hogy belement az autó, csak arra, hogy sodródik felé.

A férfi ezután elvesztette az eszméletét. Azt mondta, már csak arra emlékszik, hogy kint van a buszból, és oda akart menni a lángoló autóhoz, de az egyik tűzoltó mondta neki, hogy jöjjön el onnan, mert felrobbanhat. Bese József péntek óta már nagyon sokszor átgondolta a történteket és úgy gondolja, uralta a helyzetet, helyesen cselekedett és nem gondolja, hogy hibázott volna.

A férfire még műtétek várnak, de várhatóan két-három hét múlva hazaengedik a kórházból. Szintén kórházban kell még maradnia annak a fiatal nőnek is, aki a baleset legsúlyosabb sérültje volt. Honfi Mónika tegnap engedték ki az intenzív osztályról. Neki kilyukadt a tüdeje, még most is nehezen kap levegőt. Azt mondta, útközben háttal állt, így semmit nem látott. Azt gondolja, hogy a sofőr fülkének nekicsapódott, az eltörte a lapockáját, majd a fékezéstől nekivágódott a leszállást jelző oszlopnak, aztán összerogyott, mert nem kapott levegőt.

Rajtuk kívül még tizenhárman sérültek meg. Prof. Simonka Aurél, a Szegedi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikájának osztályvezető-főorvosa elmondta, hogy a többiek többségében zúzódásokat, töréseket, orrcsonttörést szenvedtek el és már otthon gyógyulnak.

A biztosító felajánl egy összeget és ha az a sérültnek nem felel meg, akkor fordulhatnak bírósághoz, ezt Bene Zoltán ügyvéd mondta, aki szerint a sérült utasoknak jár kártérítés, mert azért vannak a kötelező felelősség biztosítások, hogy ilyen helyzetekben a sérült utasok kárát megtérítsék. Az ügyvéd szerint a sérülteknek fel kell venniük a kapcsolatot a vétkes autós biztosítójával, hogy megkaphassák kártérítésüket.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!