Magyarország

2010.11.02. 14:45

Századvég: Nőtt a Fidesz támogatottsága

<p>Erősítette pozícióit a Fidesz az önkormányzati választások után a Századvég legfrissebb, októberi felmérése szerint.</p>

A kutatásból az derül ki, hogy a jelenlegi kormánypártokra az összes megkérdezett 47 százaléka voksolna egy most vasárnapi választáson, míg a szocialista pártot 11 százalék támogatná. A biztos szavazóknál még nagyobb a különbség a két párt között. A felmérésből az is kiderül, hogy a végkielégítések egy részére kivetett extra adóval 10 emberből 9 egyetért.

Az összes megkérdezett 47 százaléka szavazna egy most vasárnapi választáson a jelenlegi kormánypártokra - derül ki a Századvég legfrissebb felméréséből. Ez egyébként megegyezik az egy hónappal ezelőtti adatokkal. A szocialistákat ezzel szemben az emberek 11 százaléka támogatná, ez 1 százalékkal kevesebb a szeptemberben mért értéknél. A teljes lakosságot tekintve a voksok 9 százalékát a Jobbik, 4 százalékát pedig az LMP kapná meg. A megkérdezettek negyede nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre.

A Fidesz-KDNP-t ugyanis 68 százalék támogatná


A részvételüket biztosra ígérő választók között még nagyobb a jelenlegi kormánypártok előnye. A Fidesz-KDNP-t ugyanis 68 százalék támogatná, míg az MSZP-re 14 százalék voksolna. A Jobbik 10 százalékos támogatottságot tudhat magáénak, míg az LMP a bejutási küszöbnek megfelelő 5 százalékon áll.

A felmérés része volt most az is, hogy kiderüljön: az emberek egyetértenek-e azzal, hogy a kormány a végkielégítések 2 millió forint feletti részét 98 százalékos kulcsú adóval adóztassa meg. A felvetéssel a válaszadók 91 százaléka értett egyet, 6 százalékuk ellenezte azt, 3 százalékuk nem tudott, vagy nem akart értékelhető választ adni.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!