Magyarország

2010.11.11. 17:10

MSZP: A nők kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetősége csak trükk?

<p>Kíváncsian várja az MSZP, hogy csak kommunikációs trükköt alkalmaz-e a kormány, amikor a nőknél megteremti a 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségét.</p>

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivőjének magyarázata szerint ugyanis a munkaviszonyba a képzés nem tartozik bele. Az MSZP közben üdvözli a BKV-nak korábban megígért támogatás kifizetését és jó iránynak tartja, hogy a kormány a szakképzésben folytatja a Bajnai-kabinet által megkezdett utat, azaz, hogy a gyakorlati képzést részesítenék előnyben.

Nagy Anna kormányszóvivő csütörtökön jelentette be, hogy 2011-től kedvezményes nyugdíjba vonulhat minden, 40 év munkaviszonnyal rendelkező nő. Török Zsolt szocialista szóvivő szerint kíváncsian várják, hogy ez csak egy kommunikációs trükk-e. A munkaviszonyba ugyanis a szakképzés vagy szakmunkás képzés nem tartozik bele. Mint mondta, jó dolognak tartják a nők esetében a kedvezményes nyugdíjat, ám szerintük ez a fajta nemek közötti diszkrimináció elfogadhatatlan. Pláne úgy, hogy a férfiak a statisztikák szerint rövidebb ideig élnek. Véleményük szerint, ha a nők kedvezményes nyugdíjára van pénz, akkor a férfiaknál is be kellene ezt vezetni.

Török Zsolt beszélt arról is, hogy a szakképzés átalakításával a kormány azt folytatja, amit korábban a szocialista vezetés elkezdett. Czomba Sándor államtitkár ugyanis azt jelentette be, hogy 2012 szeptemberétől 3 évre csökkentenék a szakképzés idejét és nagyobb hangsúlyt fektetnének a gyakorlati oktatásra.

A szocialista politikus a BKV-nak odaítélt 7,5 milliárdos támogatással kapcsolatban úgy fogalmazott: üdvözlik a kormányt Európában, ahol úgy szokás, hogyha egy szerződést korábban aláírnak, azt be is tartják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!