Magyarország

2010.11.12. 16:05

Közlekedési könnyítések bevezetéséről tárgyal a magyar és a szlovák kormány

<p>Közlekedési könnyítések bevezetéséről tárgyal a magyar és a szlovák kormány - jelentette be Peter Weis, Szlovákia magyarországi nagykövete pénteken Budapesten, a Hó-Show kiállításon.</p>

Peter Weis a Független Hírügynökségnek elmondta: a határ menti térségekben a kapcsolatok erősödését várják a magyar és a szlovákia települések jobb megközelítési lehetőségeiről. Ennek érdekében a szlovák autóbuszjáratokat a magyarországi területekre is átirányítanák, s ugyanígy a vasúti személyforgalom bővítését is tervezik. Magyar oldalról ugyancsak megnövelnék a határ menti területeken a járatok útvonalának hosszát.
A kérdésben azonban még több dolgot egyeztetni kell, egyebek közt a nemzetközi tarifától való eltekintést mindkét részről, s egyeztetni kell a két ország közlekedési menetrendjét is. A tárgyalásokat jövő februárban folyatják, akkor a határ menti térségben az egészségügyi ellátás kölcsönös lehetőségeiről is tárgyalnak majd - tette hozzá Peter Weis.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!