Magyarország

2010.11.11. 18:10

Kocsis István visszautasítja az LMP "durva rágalmazását"

<p>Kocsis István, a BKV vezérigazgatója - a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében - határozottan visszautasítja az LMP "durva rágalmazását" az ajkai timföldgyár privatizációjával kapcsolatban.</p>

Az ellenzéki párt szóvivője ugyanis csütörtökön azt mondta, hogy Kocsis István volt az, aki a privatizáció idején, az állami vagyonkezelő vezérigazgató-helyetteseként aláírta a jóváhagyó határozatot. Kocsis István közleményében leszögezi, hogy a timföldgyár privatizációját egy kormányhatározat alapján a Hungalu vezérkara bonyolította, az LMP állításai pedig nem felelnek meg a valóságnak.

Az LMP szóvivője tájékoztatóján beszélt arról is, hogy bár a BKV-s botrányok kitörésekor Kocsis István vezérigazgatóként jogszerűnek ítélte a 130 milliós végkielégítést, jelenleg is ő vezeti a közlekedési vállalatot. Kocsis István erre úgy reagált, hogy őt csak egy későbbi időpontban nevezték ki a közlekedési vállalat vezetőjévé. Amint tudomására jutott a szóban forgó végkielégítés módja és mértéke, azonnal elrendelte a belső vizsgálatot

Jávor Benedek LMP-s szóvivő a tájékoztatóján emlékeztetett arra is, hogy a jelenlegi BKV vezérigazgató írta alá anno, ÁPV vezérigazgató-helyettesként a Tocsik-szerződéseket. 2003-ban, amikor súlyos üzemzavar volt a Paksi Atomerőműben, ő volt a vezérigazgató, de a baleset ellenére sem szakította meg épen aktuális vadászatát. Az LMP-s politikus szerint, amikor Kocsis István a Magyar Villamos Művek (MVM) vezérigazgatója volt, a cégnél tízmilliárdos vitatott szerződések születtek offshore hátterű vállalkozásokkal. A többi között például a Kocsis István vezette MVM 1 milliárd forintért bérbe vett egy horvátországi szállodát egy bizonyos Kocsis Istvánnétól.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!