Magyarország

2010.11.15. 15:55

Jobbik: Szijjártó Péter nem tudja értelmezni a magyar nyelven elhangzottakat

<p>A Jobbik azt szeretné, ha a személyi jövedelemadónak nemcsak az első, hanem a második egy százalékát is fel lehetne ajánlani a vörösiszap-katasztrófa utáni kármentesítésre. Így tehát az egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzatok körét is bővítenék.</p>

Ezzel reagált a Jobbik országgyűlési képviselője arra, hogy a miniszterelnök szóvivője azt közölte: szerepel a kormány előterjesztésében az a javaslat, hogy a személyi jövedelemadó egy százalékát az iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítését célzó Magyar Kármentő Alapba lehessen felajánlani.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői közleményében azt írja: délelőtti sajtótájékoztatójukon egyértelműen azt közölték, hogy a Magyar Kármentő Alapnak utalandó, első 1 százalékként ismert felajánlás mellett, azt kiegészítve szeretnék a második 1 százalékos kedvezményezettek, azaz az egyházak, kiemelt költségvetési előirányzatok körét kibővíteni. Az adóhatóság nyilvános kimutatása szerint ugyanis több mint félmillió magyar adófizető csupán a civil szervezeteknek nyújtható rendelkezési joggal él, míg adója úgynevezett második 1 százalékáról nem rendelkezik. Indítványuk éppen ezt a több mint félmillió adózót kívánja megcélozni.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője korábban azt közölte, hogy a kormány előterjesztése tartalmazza azt a javaslatot, hogy minden magyar adófizető a személyi jövedelemadójának egy százalékát az iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítését és a tragédia által sújtott térség helyreállítását célzó Magyar Kármentő Alap számára ajánlhassa fel.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!