Magyarország

2010.11.16. 19:35

Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP az elutasított népszavazási kérelem miatt

<p>Alkotmánybírósági kifogással kíván élni az MSZP, miután az Országos Választási Bizottság hétfőn első fokon, nem jogerősen elutasította az ellenzéki párt nyugdíjvédő népszavazásának három kérdését.</p>

A három benyújtott népszavazási kérdés elutasításának indoklása az ellenzéki párt álláspontja szerint nem áll meg - olvasható az MSZP keddi közleményében.

A kormány átfogó támadást indított a magánnyugdíj-megtakarítások megszerzése érdekében - áll a közleményében. A kormányzat nem tiszteli az önrendelkezés szabadságát, nem érdekli a magántulajdon, a magánjogi szerződés jogvédelme, de az sem, hogy miből lesz nyugdíja a 3 millió jelenlegi munkavállalónak - olvasható a közleményben.

Az MSZP szerint a nemzeti adatvagyonról szóló törvény módosításával a kormány megteremti a lehetőségét, hogy a magánnyugdíjpénztári tagok részletes adataihoz is jogszerűen hozzáférjen. A szocialisták úgy vélik, hogy Fidesz számára a szabad választás államosítást jelent. A szabadság, az önrendelkezés és a magántulajdon védelme érdekében a szocialisták továbbviszik kezdeményezéseiket - zárul a közlemény.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!