Magyarország

2010.10.05. 15:41

VÖRÖSISZAP: A lakásbiztosítások többsége nem fizet a vörösiszap-áradás okozta károkra

<p>Az európai gyakorlatban a lakossági biztosítások döntő többsége nem terjed ki a vörösiszap-áradáshoz hasonló katasztrófákra -közölte kedden a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).</p>

Ennek ellenére a MABISZ azt ajánlja az érintett biztosító társaságoknak, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a lakóingatlanokban és a háztartási ingóságokban keletkezett károk kapcsán a biztosítási feltételekben rögzítettektől eltérően, társadalmi felelősségük tudatában kezeljék a kialakult helyzetet.

Vereczky András, az Aegon Magyarország Zrt. vezérigazgató-helyettese a Független Hírügynökségnek elmondta, az átlagos lakásbiztosítások többsége ilyen esetekben nem fizet a káresemény után, mert ez nem természeti katasztrófa. Csak azoknak tudják a teljes kárát megtéríteni, akik úgynevezett "all risk", azaz mindenre kiterjedő lakás, vagy házbiztosítással rendelkeznek. Hozzátette: az AEGON Magyarország úgy döntött, hogy szolidaritásból anyagi segítséget nyújt az AEGON lakásbiztosítással rendelkező minden károsultnak.

Összefoglalónk a katasztrófáról >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!