Magyarország

2010.10.18. 19:34

Vizsgálják az önkormányzat felelősségét a Dunaújvárosban életveszélyessé vált partfal ügyében

<p>Már csak 14 ember marad éjszakára is az életveszélyessé vált területen Dunaújvárosban. Folyamatosan szivattyúznak, agyaggal töltik fel az üregeket és újabb utakat zártak le. A város vezetői megígérték: megvizsgálják, hogy a történtekért terheli-e felelősség az önkormányzatot.</p>

A város vezetői és a szakemberek személyesen találkoztak hétfőn az érintett lakosokkal. Az aljegyző megígérte, hogy megvizsgálják, terheli-e felelősség az önkormányzatot - mondta a Független Hírügynökségnek Németh Tünde, az önkormányzat szóvivője. Hozzátette: jövő hétfőre befejeződik a vizsgálat és az embereket akkor tájékoztatják.

Pénteken Táborállás egyik részéről kitelepítették az embereket, mert a részben üdülőterületen körülbelül 50 ház került veszélybe a partfal omlása miatt, ebből 25-ben élnek állandó lakosok. Kezdetben húsz állandó lakos nem volt hajlandó kiköltözni, de mostanra már csak 14 marad ott éjszakára is. Vannak, akik napközben visszajárnak. Az üdülőtulajdonosokat folyamatosan próbálja az önkormányzat elérni, az értékeik elhelyezését biztosítja.

Németh Tünde tájékoztatása szerint: a tűzoltók szivattyúzzák a talajvizet a területen, a városüzemeltetés dolgozói pedig a csapadékvíz elvezetésen dolgoznak és a keletkezett üregeket töltik fel agyaggal. Az Üdülő sort zsákutcává alakítják, és elzárják az utat Rácalmás felől, valamint ezzel egy időben a Harcsa utca egy részét is lezárják. A talajmozgást folyamatosan ellenőrzik.

Hogy pontosan milyen rekonstrukciós munkákra lesz szükség és milyen pályázati lehetőségek vannak, arról a közgyűlés október 28-án kap tájékoztatást.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!