Magyarország

2010.10.02. 16:59

Staudt Gábor bizakodó

<p>Budapeset - A visszajelzések alapján bizakodva várja a vasárnapi választásokat Staudt Gábor - mondta a Független Hírügynökségnek a Jobbik főpolgármester-jelöltje.</p>

A politikus a párt kampányzárója előtt összefoglalta, hogy céljuk az "élősködés" megszüntetése, azaz a politikusbűnözés, a multibűnözés és a cigánybűnözés visszaszorítása.

Staudt Gábor véleménye szerint a Jobbik programja nyújt csak megoldást a főváros problémáira. Ezt támasztja alá az is, hogy Tarlós István - a Fidesz-KDNP jelöltje - adoptálta a Budapest Őrség felállításáról szóló ötletüket. Mint mondta, alapvető célkitűzés az "élősködés" megszüntetése, ez a politikusbűnözés, a multibűnözés és a cigánybűnözés visszaszorítását takarja. Utóbbival kapcsolatban a jobbikos politikus kiemelte, hogy kriminológiai fogalomként használják a kifejezést és azt is leszögezte, hogy a "bűnnek nincs színe".

A Jobbik főpolgármester-jelöltje azt mondta, hogy szeretnék növelni a tavasszal elért eredményüket. Mint fogalmazott, a visszajelzések alapján lehet bizakodó a Jobbik és saját eredményével kapcsolatban is. Staudt Gábor arra számít, hogy a Fővárosi Közgyűlésben 4-5 mandátumot szerezhetnek. Az MSZP-vel a későbbi esetleges együttműködés lehetőségét kizárta és az LMP-vel való közös munkát is nehézkesnek nevezte. A politikus szerint a Fidesszel témák mentén szeretnének együttműködni: a Budapest Őrség felállítását például támogatnák, korábbi SZDSZ-es tanácsadók alkalmazását viszont egyértelműen elutasítják.

A Jobbik kampányfőnöke korábban azt mondta, hogy az önkormányzati választásokon több városban is komoly esélye van a pártnak polgármestert állítani. Ide sorolta Ózdot, Tiszavasvárit, Miskolcot és több kisvárost is.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!