Magyarország

2010.10.02. 06:54

Sok szavazat, gyors változás - interjú Orbán Viktorral - Magyar Nemzet

<p>Jó néhány évet megspórolhat magának Magyarország, ha a Fidesz meggyőző fölényt szerez az önkormányzati választásokon, mert ha a párt sok szavazatot kap, akkor gyorsabban véghez tudják vinni a változásokat - erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában.</p>

Mint mondta, a szavazás értékelés lesz, ahol világos képet kapnak arról, mit gondolnak az emberek a kormány eddigi intézkedéseiről. A kormányfő azt is mondta: minden önkormányzatnak megvannak a maga gondjai, a választások után pedig újra kell gondolni a kormány és az önkormányzatok közötti munkamegosztást. Kitért arra is, hogy a forint árfolyamának védéséhez minél gyorsabban csökkenteni kell az államadósságot, de a magyar gazdaság stabilizálásához még időre van szükség. Orbán Viktor arról is beszélt: nem hisz a megszorítások gazdaságpolitikájában, hanem az együttműködés gazdaságpolitikáját folytatja a kormány, aminek egy tiszta megnyilvánulási formája a bankadó. Hozzátette: a Magyarországon mű ködő hazai és nemzetközi nagyvállalatok is ennek részei, és ha a költségvetés érdekében kemény lépéseket kell tenni, akkor ebben ők ugyanúgy részt vesznek majd, mint ahogy eddig részt vettünk mindannyian.

- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!