Magyarország

2010.10.31. 14:20

MSZP: Szabad prédává válnak az önkormányzati dolgozók is a Fidesz legújabb javaslata alapján

<p>Az önkormányzatoknál dolgozók is "szabad prédává" válnak a Fidesz legújabb törvényjavaslata alapján - reagált Lendvai Ildikó arra a módosító indítványra, amelyet a hétvégén nyújtottak be fideszes képviselők.</p>

Eszerint a kormánytisztviselők után a közigazgatásban is lehetőség lesz jövőre arra, hogy a munkáltató indoklás nélkül bocsássa el az alkalmazottakat. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint A Fidesz tervei alapján "világossá válik: az áldozatok kijelölése tökéletesen önkényes lehet, szabad utat kap a személyi és a politikai bosszú".

A szocialista politikus szerint a fideszesek törvényjavaslata alapján: az önkormányzati vezetőknek január 1-től "nem kell szakmai vagy szervezeti indokokkal fárasztaniuk magukat. Indok nélkül szabadulhatnak meg mindenkitől, aki nem tetszik nekik, vagy akinek a helyére saját pereputtyukat, klientúrájukat helyeznék".

Az MSZP-s politikus emlékeztet rá: pár hónappal ezelőtt Sólyom László visszaküldte a kormánytisztviselőkre vonatkozó indok nélküli kirúgások lehetőségéről szóló törvényt a parlamentnek. A kormánytöbbség azonban "semmibe vette véleményét". Lendvai Ildikó szerint a mostani törvényre az új köztársasági elnök már valószínűleg fejet hajt, és a Fidesz gondoskodik arról is, hogy az Alkotmánybíróság "béna kacsaként működjön".

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!