Magyarország

2010.10.14. 15:39

Jogerős ítélet a cellatársukat árammal kínzó fiatalkorúak ügyében

<p>Jogerős ítélet született a cellatársukat árammal kínzó fiatalkorúak ügyében csütörtökön. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolt fiatal férfiak büntetését 11-14 év fegyházról 8-10 évre enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon.</p>

2005. augusztus 24-én egy olyan fiatal elítélt került az egyik tököli cellába, aki a saját édesanyját rabolta ki és verte meg brutálisan. Új cellatársai közül hárman elhatározták, hogy ezért alaposan megleckéztetik. Ezt követően két napon át ütötték-verték-rúgták, majd fojtogatták és árammal kínozták cellatársukat. A sértettet, egy 14 éves fiatal fiút többször addig fojtogatták, amíg el nem veszítette az eszméletét. Később vízzel locsolták a meztelenre vetkőztetett fiút, akinek a kezébe árammal telt villanyzsinórt adtak három alkalommal is. A bántalmazott azért élte túl az áramütéseket, mert azok csak nagyon rövid ideig tartottak.

A tett elkövetésekor még fiatalkorú három vádlottat első fokon 11, 12 és fél évre, illetve 14 év fegyházra ítélte a Pest Megyei Bíróság 2010. február 10-én. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla a büntetéseket 8, 9, illetve 10 évre enyhítette. Tóth Éva bíró az ítélet indoklásakor kiemelte, a bűncselekmény óta hosszú idő, öt év telt el, többek között a bíróság összetételének változása miatt, és azt is hangsúlyozta, hogy a vádlottak beismerő vallomást tettek. Mindezért találta eltúlzottan szigorúnak az Ítélőtábla az első fokú ítéletet.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!