Magyarország

2010.10.15. 14:44

Jobbik: A magyar védjegy csak magyar terméket tartalmazzon

<p>Csak olyan élelmiszert lehessen ellátni a magyar termék védjeggyel, amely valóban hazai alapanyagokból és Magyarországon készült - ezt szeretné elérni a Jobbik.</p>

Találtak ugyanis számos olyan élelmiszert - például fűszereket - amelyeken bár rajta volt a védjegy, a származási hely mégis Vietnám vagy Törökország volt.

Divattá vált a Jobbik szerint, hogy az élelmiszereket felcímkézzék a magyar termék védjeggyel, hiába nem is Magyarországon készültek. Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján bemutatott több fűszert is, amelyek csomagolásán szerepelt a védjegy, mint kiderült azonban a származási helyük Vietnám és Törökország volt. Elmondása szerint a magyar termék címke nem jelenti azt, hogy az adott élelmiszer Magyarországon készült, csupán az utolsó beavatkozása, azaz például a csomagolása történt az országban.

Z. Kárpát Dániel szerint a Jobbik szeretné fokozatosan elérni, hogy csak olyan élelmiszert lehessen ellátni a magyar termék védjeggyel, amely valóban magyar alapanyagokból, Magyarországon készült.

A párt emellett kivetné a "hamburger adót" az egészségtelen ételekre, az egészségesek áfáját pedig radikálisan csökkentenék. Azt is el akarják érni, hogy Magyarország szerezze vissza külföldi piacait és nyisson kelet felé is.
- Független Hírügynökség  -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!