Magyarország

2010.10.21. 18:29

Egy férfi hátán cipeltette magát az egri rendőr

<p>Egy férfi hátán vitette át magát egy sártengeren az erdőben egy egri rendőr, aki falopással kapcsolatban tartott ellenőrzést a Heves megyei Ostoroson még júniusban.</p>

Az esetet mobiltelefonnal rögzítették, és csütörtökön felkerült a hvg.hu hírportálra, nem sokkal ezelőtt pedig a " target="_blank">Youtube videómegosztóra is kitették ugyanazt a videót >>>> . A  megyei rendőrkapitányság tudomására szeptemberben jutott az eset, a rendőrt akkor azonnali hatállyal elbocsátották. Ellene hivatali visszaélés gyanúja miatt nyomoz az Egri Nyomozó Ügyészség.

A felvételeken az látszik, hogy egy férfi, először vonakodik, majd a hátára kapja a rendőrt, és átviszi a bokáig érő sártengeren, hogy a rendőr bakancsa ne piszkolódjon be. A jeleneten a felvétel készítője hallhatóan jól szórakozik. Hogy ki volt az, még nem tisztázták. A felvétel eljutott a megyei rendőr-főkapitánysághoz is, ahol azonnal vizsgálatot indítottak, a rendőr szolgálati viszonyát azonnali hatállyal megszüntették, és büntető feljelentést tettek ellene az Egri Nyomozó Ügyészségen, mondta el csütörtökön a Független Hírügynökségnek Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az rendőrök fatolvajok után kutattak az erdőben. Azt még vizsgálják, hogy a férfi, aki a rendőrt a hátán cipelte, az esetet megelőzően lopott-e fát. Mindenesetre a rendőr ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt indult eljárás.

Nem ez az egyetlen felvétel, amin a rendőr szerepel. A Független Hírügynökség úgy tudja, ő volt a sofőrje annak a szirénázó rendőrautónak, amelyet egy diáknapra készülő középiskolai osztály szeme láttára törtek össze tavaly. Az iskolások éppen filmet készítettek, amelyhez a rendőrök segítségét kérték, ám az autó vezetője elvétette a sebességet, felrohant a járdára és összetörte a kocsit. Ezt a videót alább tekintheti meg.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!