Magyarország

2010.10.27. 17:45

Drogtermesztők buktak Győrben és Fertőszentmiklóson

<p>Szervezett drogtermesztő és -terjesztő bandát számoltak fel a rendőrök nemrég Győr környékén. A Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság összefogásában végrehajtott akcióban 1500 tő kendert és több kilogramm "leszüretelt" drogot foglaltak le.</p>

Az ügynek öt gyanúsítottja között van kertész, mezőgazdasági vállalkozó, munkanélküli pék, hentes és egy lovasoktató is. Az esetről szerdán számolt be a rendőrség.

A rendőrök október 19-én szervezték meg az összehangolt akciót. Győrújbaráton, Győrszemerén, Győrságon, Ménfőcsanakon illetve Győrben csaptak le, összesen 5 embert fogtak el és 4 kenderültetvényt találtak. Házkutatást hat helyen tartottak: 1500 tő kendert, 9 kilogramm már leszüretelt növényt és más drogokat is találtak, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le.

Kiderült, hogy az ültetvényeket körülbelül egy éve alakította ki az egyik gyanúsított, aki azután havi 200 ezer forintot ajánlott egy kertész ismerősének, hogy foglalkozzon a növényekkel. Ezután csatlakozott a többi férfi is a csoporthoz. Egy helyszín kivételével minden ültetvényüknél lopták az áramot a termesztéshez. Az ültetvényeken megtalált kábítószer több mint 600 millió forint bevételt hozhatott volna a termelőknek.

Mind az öt férfit "jelentős mennyiségű kábítószer termesztésével elkövetett visszaélés kábítószerrel" bűntettel gyanúsítják. Ennek büntetési tétele 5-10 év. Ha bebizonyosodik, hogy a kábítószert értékesítették is, akár 20 évet vagy életfogytiglani börtönt is kiszabhat a bíróság.

Szerda reggel újabb marihuánaültetvényt számoltak fel a rendőrök a megyében, ezúttal Fertőszentmiklóson. Egy férfi egy bérelt családi házban, a pincében nevelte a 300 tőből álló ültetvényt, őrizetbe vették.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!