Magyarország

2010.10.21. 14:40

Az Alstom továbbra is azt állítja: a BKV nem mondhatja fel a szerződést

<p>Az Alstom szerint nem lehet felmondani a metrókocsikra kötött szerződést. A cég csütörtöki közleményében azt írja: meglepetésként érte a BKV bejelentése.</p>

Hozzáteszik: elemzik a kialakult helyzetet és a lehetséges válaszlépéseket, de a bírósági eljárást szeretnék elkerülni és bíznak abban, hogy mindenki számára elfogadható megoldás születik.

Az Alstom szerint a metrószerelvények műszaki paraméterei teljes mértékben megfelelnek a BKV által jóváhagyott és a Nemzeti Közlekedési Hatóság által 2007. augusztusában kiadott előzetes típusengedélyben rögzített szempontoknak. A cég álláspontja szerint a kocsik a legszigorúbb uniós és nemzetközi előírásokat is teljesítik. Megjegyzik, hogy eddig több mint háromezer Metropolis metrókocsit értékesítettek világszerte, amelyek több mint felének azonos, vagy hasonló a fékrendszere, mint a Budapestre szánt szerelvényeknek.

Az Alstom mind a BKV, mind a fővárosi önkormányzat számára elfogadható megoldásra törekszik, amely az utasok érdekeit is szolgálja.

A BKV azonnali hatállyal felmondta az Alstommal kötött szerződéseket szerdán, mivel a cég metró-szerelvényei jogerősen nem kapták meg a forgalomba helyezéshez szükséges típusengedélyt a közlekedési hatóságtól. A közlekedési vállalat vezérigazgatója lehívta a szerződések alapján kifizetett bankgaranciákat. Kocsis István ezen kívül bejelentette a BKV kötbér- és kárigényét is az Alstom felé. A cég új közbeszerzési eljárást ír ki.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!