Magyarország

2010.10.28. 13:00

A Jobbik nem vonul ki az alkotmányozási egyeztetésekről

<p>A Fidesz méltatlanná vált arra, hogy egyedül készítse el az új alkotmányt, ezért a Jobbik továbbra is részt vesz az egyeztetéseken - ismertette ez ellenzéki párt frakciójának csütörtöki döntését Balczó Zoltán frakcióvezető-helyettes.</p>

A Jobbik elítéli az MSZP és az LMP felelőtlen és "hisztis" magatartását, amellyel kivonultak a tárgyalásokról. Az ellenzéki párt elítéli az Alkotmánybíróság jogainak csorbítására tett fideszes kezdeményezéseket.

A Jobbik egy párturalmi alkotmányt kíván megakadályozni azzal, hogy továbbra is részt vesz az előkészítő tárgyalásokon - mondta csütörtökön Balczó Zoltán. Az Országgyűlés jobbikos alelnöke hozzátette: az MSZP-vel és az LMP-vel ellentétben nem terveznek utcai tiltakozó demonstrációt az ügyben.

A Jobbik egyetért azzal a kormányzati szándékkal, amely fel kívánja számolni az "arcátlan" összegű végkielégítések rendszerét, sőt annak visszamenőleges megadóztatását is támogatják - mondta Balczó Zoltán. A Jobbik frakcióvezető-helyettese azonban alkotmányos megoldást sürget annak megakadályozására, hogy a köztisztviselőket pályafutásuk lezárultával "megsarcolják".

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!