Magyarország

2010.10.02. 12:04

A Fidesz szerint választási csalásra készül Szegeden az MSZP - a szocialisták szerint rágalmazásra épül a Fidesz jelölt kampánya

<p>Szeged - A Fidesz szerint telefonon zaklatják a szegedi nyugdíjasokat az MSZP-s Botka László nevében azzal, hogy vasárnap, a választások napján taxit küldenek értük, amelynek költségét átvállalják.</p>

Ez választási törvény értelmében törvénytelenség. A szavazók szervezett szállítása miatt a Fidesz a Helyi Választási Bizottsághoz fordul, mert így törvénytelen eszközökkel befolyásolják a választások kimenetelét - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Poór Csaba, a Fideszes polgármester-jelölt, B. Nagy László sajtófőnöke. A szocialisták szerint a Fidesz kampánya Szegeden hazugságokra és rágalmakra, Botka László lejáratására épült.

A Fidesz közleménye szerint: az MSZP-s Botka László már annyira félti hatalmát, hogy nem riad vissza attól sem, hogy az egyik legkiszolgáltatottabb társadalmi réteget, a nyugdíjasokat is felhasználja saját politikai céljai elérésére, a hatalom kézben tartására. Ezért a Fidesz szegedi kampányfőnöke a Helyi Választási Bizottsághoz fordul.

Az MSZP közleményben reagált a Fidesz vádjaira. Mint írják: a Fidesz kampánya Szegeden hazugságokra és rágalmakra épült. Minden szegedi láthatta, hogy a Fidesz polgármesterjelöltje felkészületlen és alkalmatlan a város irányítására. Az egész kampányuk Botka László lejáratására épült, jogtalanul használták az arcképét, az MSZP logóját és hazugságokat terjesztettek.

Mészáros Tamás az MSZP Csongrád megyei ügyvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: felmerül a gyanú, hogy a Fidesz szombati, hangulatkeltő bejelentése nem más célt szolgál, mint elterelni a figyelmet a Fidesz esetleges választási csalásának előkészületéről.

A Századvég Alapítvány közvélemény-kutatása szerint az önkormányzati választásokon fej-fej mellett halad a Fideszes B. Nagy László és a szocialista Botka László.

- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!