Magyarország

2010.10.01. 16:39

A Budavári önkormányzat cáfolja a Jobbik vádjait

<p>Nagy Gábor Tamás, I. kerületi polgármestere a közelgő önkormányzati választásokkal összefüggő "lejárató-kampány" részének tartja azt a Jobbikos bejelentést, mely szerint visszaélések történtek a budavári önkormányzatnál.</p>

Staudt Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje szerint a fideszes helyhatóság számla és nyugta nélkül fogadott el eurót a Várba történő beléptetésnél, és fiktív alkalmazások is történtek.

A helyhatóság pénteki közleményében cáfolta, hogy az I. kerületet ellátó gazdasági és műszaki szervezetnél fiktív munkavállalók lennének. Az ügyben 2009. decemberében feljelentést tettek a rendőrségen, a BRFK Gazdaságvédelmi Osztálya azonban bűncselekmény hiányában 2010. áprilisában megszüntette a nyomozást. Az önkormányzat által elrendelt belső vizsgálat sem állapított meg munkaügyi szabálytalanságot - közölték.

A kerület elismerte, hogy hibázott az a külsős cég, amely a diszpécser-szolgálatot üzemelteti és eurót fogadott el. Az alkalmazottal azóta szerződést bontottak, az önkormányzat pedig ismeretlen tettes ellen már korábban feljelentést tett a rendőrségen - áll a közleményben. Az önkormányzat állítólag rendszeresen ellenőrizteti a várban a behajtási rendszert, és az eddigi próbavásárlások során nem tártak fel szabálytalanságot.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!