Magyarország

2010.09.28. 18:00

Változik a kötelező díjának számítása

<p>Egy hónap múlva indul a kgfb-kampány, s minden eddiginél keményebb versenyre lehet számítani, ugyanis jogszabályi változás lép életbe.</p>

Minden korábbi rekordot felülmult a tavalyi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány, az adatok szerint ugyanis a váltási időszakban 4 millió biztosított járműből 1,5 millió szerződését mondták fel, ebből 1 milliót vittek át másik biztosítóhoz, a fennmaradó 500 ezret pedig a korábbi társaságnál kötötték újra, kedvezőbb feltételek mellett - írja a Népszabadság.

Az idén a tavalyinál is keményebb versenyre lehet számítani, az egy hónap múlva induló kampányban várhatóan minden eddiginél többen számítják majd ki jövő évi díjukat, hasonlítják össze az ajánlatokat, és legalább annyian, de inkább többen kötik majd újra kötelezőjüket, mint 2009-ben.

A várhatóan fokozott érdeklődés magyarázata a jogszabályi előírások változása, jövő januártól ugyanis a kgfb-tarifákat az eddigi hengerűrtartalom helyett a motorok teljesítménye alapján kell kikalkulálni. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége szerint az autósok 25-30%-a kerülhet más kategóriába a módosítás következtében, emiatt olyanok is válthatnak biztosítót, akik eddig nem tették. Arról egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy az átlagdíjak tovább csökkennek-e, avagy megáll az évek óta tartó folyamat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!