Magyarország

2010.09.30. 15:54

Tarlós István szerint nincs szó diktatórikus megoldásokról a hajléktalanok ügyében

<p>A szakemberekkel együttműködve, az emberiesség és az alkotmányosság maximális figyelembevételével lehet csak a hajléktalanok ügyét kezelni, szó sincs arról, hogy diktatórikus megoldásokhoz akarnának nyúlni - mondta Tarlós István csütörtökön, a fővárosi Nyugati téri aluljáróban tartott tájékoztatón.</p>

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat meghívására érkezett az aluljáróba, ahol a szervezet bemutatta a "Fogadja örökbe a Nyugati aluljárót" című programját.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Hajléktalanokért Közalapítvány azért indította programját, hogy a városvezetőknek mintául szolgáljon, hogyan kezelhetik a hajléktalanságot. A szeretetszolgálat az aluljáróban információs irodát nyitott, ahol a hajléktalanokat a térhez legközelebb működő szociális intézményhez tudják irányítani. Az intézményben a szakemberek nappali melegedővel, fürdési és mosási lehetőséggel, egészségügyi ellátással várják a rászorulókat.

Az aluljáró területén több tulajdonos osztozik, a többi között a VI.kerület, a főváros, a MÁV és a BKV, mégis ez a forgalmas aluljáró Budapest egyik legelhanyagoltabb része. A szakemberek szerint a sérült környezet vonzza a problémás embereket. A két szervezet most ezzel a civil programmal kezdte el a terület megszépítését.

Tarlós István a tájékoztatón úgy fogalmazott: ha a lakosság bizalmat szavaz neki, a kérdéskör kezelését mindenképpen az érintett szakmai szervezetek bevonásával végzi majd. A főpolgármester-jelölt szerint "félrevezetés, hogy programjukban a hajléktalanok eltüntetése és hasonló drasztikus lépések szerepelnek."

Ezek is érdekelhetik