Magyarország

2010.09.27. 16:34

Székesfehérváron kezdetét vette az országos, őszi múzeumi fesztivál

<p>Múzeumpedagógiai napokkal Székesfehérváron vette kezdetét a Múzeumok Őszi Fesztiváljának rendezvénysorozata, hétfőn. Országszerte és a határon túl 170 múzeum 1100 programja várja a látogatókat november 13-ig.</p>

A fesztivál eseményei között megismertetik az érdeklődők a múzeumok természeti környezetét, megnyílnak a máskor elzárt múzeumi helyszínek. Más-más programokkal csábítják a felnőtteket, a gyerekeket és a fiatalokat, és Művészetek találkozása címmel koncerteket, színi- és bábelőadásokat is rendeznek. A fesztivál a libás ételeket és újbort kínáló őszbúcsúztató rendezvényekkel teli Márton-napi vigassággal zárul. A megszokottól eltérően az idén nem lesz múzeumok őszi éjszakája. Az éjszakai program szervezési és műszaki okok miatt marad el.

Egyre több intézmény csatlakozik az őszi fesztiválhoz, az idén az országban szinte nincs is olyan, amely ne venne részt benne- mondta a Független Hírügynökségnek Éliás István múzeumpedagógiai szakkoordinátor.

Először rendezték az őszi fesztivál nyolc éves történetében vidéken a megnyitót. Székesfehérváron 260 szakember részvételével zajlott a múzeumpedagógiai nap. A megnyitón adták át az idei múzeumpedagógiai nívódíjakat. Az idén kiadvány kategóriában a szolnoki Damjanich múzeum társasjátéka és a gödöllői kastély múzeum mesekönyve nyerte el az elismerést, a kezdeményezés kategóriában pedig a Hadtörténeti Múzeum fegyverekről nyitott kiállítása és a tatabányai skanzen iskolamúzeuma.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik