Magyarország

2010.09.05. 18:30

Összefogás egy bárándi családért

<p>Báránd - A helyiek összefogásával bontják a Hajdú-Bihar megyei Bárándon azt a családi házat, amely másfél hónapja vált életveszélyessé az eső miatt.</p>

A cserepeket már leszedték, vasárnap a tető deszkáit kezdték szétszedni. Július végén egy éjjel a ház falai recsegni kezdtek, majd a tűzfal kidőlt, a tető pedig megroggyant. Az ott lakó háromgyerekes családnak menekülnie kellett. Azóta a település diákszállásán élnek, egyetlen szobába zsúfolódva. Nem tudják, meddig kell ott maradniuk - mondta Radnó György családfő a Független Hírügynökségnek vasárnap.

A családnak utolsó tartalékait a bontásra és a törmelék elszállítására kell költenie. Hogy mikor, és miből lesz új otthonuk, attól függ, mennyit fizet majd a biztosító. A bontásban a Bárándért Egyesület tagjai segítenek, a családfő is tagjai ennek a szervezetnek. Vasárnap több mint húsz ember dolgozott a háznál - mondta Ábrányi Ferenc, az egyesület elnöke.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!