Magyarország

2010.09.23. 15:29

MSZP: Orbán Viktor átverte a választókat

<p>A miniszterelnök átverte a választókat, amikor júliustól nagymértékű adócsökkentést ígért - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján az MSZP szóvivője.</p>

Török Zsolt szerint a jövő évi egykulcsos személyi jövedelemadóból sem lesz semmi. Az ellenzéki politikus hozzátette: Orbán Viktornak azonnal menesztenie kellene nemzetgazdasági miniszterét, amennyiben a tárcavezető álláspontja nem egyezik a kormányfő elképzeléseivel.

Matolcsy György néhány hete az egyik kereskedelmi televízióban megismételte, hogy 2011. január elsejétől egykulcsos lesz az adórendszer, ám még kérdéses, hogy a teljes átállás hány lépcsőt vesz igénybe. Egy héttel később a minisztérium államtitkára egy újságnak azt nyilatkozta, hogy csak 2013 januárjától lesz egykulcsos személyi jövedelemadó.

A kormányfő álljon ki a választók elé, és vallja be, hogy hazudott nekik - mondta csütörtökön Török Zsolt. Az MSZP szóvivője szerint nem bátor államférfihez méltó viselkedés, ha ezt nem teszi meg. Az ellenzéki politikus hozzátette: a 100 napnyi hazudozás után végre a devizahitelesek problémájával és adócsökkentéssel kellene foglakoznia a kormánynak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!