Magyarország

2010.09.09. 19:15

Megveszi a 16 hannoveri villamost a BKV

<p>Tizenhat hannoveri villamost vásárol a BKV az idei évre kapott 10 milliárd forintos tőkepótló támogatás egy részéből. A tömegközlekedési társaság 160 millió forintot költ a használt járművekre, amelyekkel az elöregedett Ganz villamosokat váltja ki.</p>

A szerelvények jövőre állhatnak forgalomba, a tervek szerint a 21-es és az 50-es villamos vonalán szállítják majd az utasokat.

A Fővárosi Közgyűlés még április 29-én döntött a BKV-nak nyújtott 10 milliárd forintos fővárosi tőkepótló támogatás felhasználásáról. A dokumentum a többi között tartalmazta az átadott pénzről szóló elszámolási kötelezettséget és a céltámogatásból megvalósítható beruházásokat. A tömegközlekedési társaság eredetileg a Ganz villamosok felújítására költött volna az eszközállomány fejlesztésére szolgáló keretből, de ellenzéki javaslatra ehelyett azt fogadták el, hogy a villamosok felújítása mellett járműbeszerzés is szerepeljen.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi képviselője akkor úgy érvelt: egy régi Ganz típusú villamos felújítása 100 millió forint, viszont utána is korszerűtlenek, zajosak és rezegnek a járművek. Ezzel szemben az összeg körülbelül ötödéért meg lehetne vásárolni hágai villamosokat, amelyből 16 eladóról tudnak. A politikus szerint ezzel hatékonyabban lehet felhasználni a támogatást.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!