Magyarország

2010.09.23. 16:47

Megtagadták a Jobbik kampányhirdetésének sugárzását - kisípolt verzióval próbálkozik a párt

<p>A "cigánybűnözés" kifejezés miatt a Magyar Televízió, és a Magyar Rádió is megtagadta a Jobbik választási hirdetésének sugárzását.</p>

A párt a képi- és hanganyagból csütörtökön egy új verziót készített, melyben a "cigány" szót "kisípolták" - mondta el a Független Hírügynökségnek Dúró Dóra, a párt szóvivője.

Dúró Dóra elmondta: a Magyar Rádió, írásban tájékoztatta a pártot, hogy a választási reklámot nem adhatják közre, mivel az a cigány kisebbség burkolt megsértése, és az faji szempontokon alapuló bemutatása lenne. Hozzátette: a Magyar Televízió még csak nem is tájékoztatta a Jobbikot arról, hogy a választási hirdetés nem jelenhet meg csütörtök reggel a televízióban.

A Jobbik nem etnikai, hanem kriminológiai értelemben használja a cigánybűnözés kifejezést. A reklámanyagból egy új verziót készítettek, melyből a "cigány" szót kisípolták, így akár már csütörtök este látható lehet a jobbik kampányfilmje - tette hozzá a szóvivő.

A történtek miatt a párt az Országos Választási Bizottsághoz fordul, a Jobbik szerint ugyanis mind a Magyar Televízió, mind a Magyar Rádió gátolja a Jobbik politikai nézeteinek terjesztését.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!